sommerferie aktiviteter Vestjylland

8 sjove og spændende sommerferieoplevelser for hele familien i Vestjylland

Hvad skal man opleve i sommerferien som børnefamilie i Vestjylland? Der er masser af sommer aktiviteter

Hvad skal man opleve i sommerferien som børnefamilie i Vestjylland? Vi har samlet 8 forslag til, hvad man kan lave sammen med hele familien, når sommerferien rammer landet. Der er både forslag til gratis aktiviteter, natur, spænding og lærerige indslag.

Vestjylland byder nemlig på en lang række spændende aktiviteter for hele familien med alt fra dyreparken Jyllands Park Zoo samt de nye museum FLUGT i Oksbøl.

 

Sandskulturfestival i Søndervig

 

I år tilbyder den legendariske sandskulpturfestival i Søndervig gæsterne på en spændende rejse tilbage til middelalderen. Oplev bondeoprør, adlens magt, de flotte riddere, pestens hærgen, reformationen, kongers rejse og fald, samt masser andre historiske højdepunkter, som er kendetegn for den tid.

Man kan som besøgende bl.a. også møde en 200 meter lang og 7 meter høj mur suppleret af 10 soloskulpturer.

 

Nyd udsigten fra Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr blev for alvor kendt i Tv2 serien ”Hvide Sande” hvor den var en del af serien flere gange. Der er bl.a. rig mulighed for at nyde udsigten fra toppen, den flotte trappe samt den udendørs legeplads, hvor børnene kan få brændt krudtet af.

Der er kort og godt 228 trin til toppen, så der er helt sikkert god mulighed for at få pulsen op inden man godt nyde den fantastiske udsigt.

 

Wow Park ved Skjern

WOW PARK ligger i en hyggelig skov, hvor du virkelig kan prøve dine grænser af på en super sjov måde.

Du kan gå i net fra trætop til trætop. Du kommer op i højden og mærker suset og mange andre ting. Du finder aktiviteter for alle mellem 2 og 102 år. Børn, forældre og bedsteforældre kan lege sammen, det er oplevelser sammen, som I vil huske længe!

 

Westwind når legen skal foregå på vandet

Bork Havn er det perfekte surferparadis for familien. I den sydlige ende af Ringkøbing Fjord er forholdene optimale især for nybegyndere, da vandet ikke er så dybt, og blæsten næsten altid er tilstede.

Der er bl.a. mulighed for at prøve kræfter med windsurfing, kitesurfing, bølgesurfing, SUP, kajak eller du har mulighed for at slappe af i vildmarksbadet på stranden.

Læs mere på Westwind Bork Havn

 

Jyllands Park Zoo ved Herning

En af Danmarks mest børnevenlige Zoo, hvor I kan røre og fodre mange dyr, ride, sejle, køre i tog og meget mere.

Alt foregår i børnehøjde, hvor der både er fin mulighed for at komme tæt på dyrene og lege på de mange legepladser og Danmarks største hoppepude. Læs mere her!

 

Ravhuset i Houvig

I tusindevis af år har vi mennesker været fascineret af rav, fundet måder at bruge det og forsket i det særlige materiale. Gå på skattejagt i et hus fyldt med rav og fun facts om Nordens guld. Du går aldrig herfra uden rav i hånden.

RAV i Houvig åbnede første gang 10. april 2022.

 

Flugt – nyt stort museum i Oksbøl

FLUGT – Refugee Museum of Denmark bliver verdens første museum for flygtningehistorier. I bygningerne i Oksbøl, hvor flygtningelejren lå, er vi lige nu ved at opføre et internationalt museum tegnet af BIG – Bjarke Ingels Group. I plantagen kan man stadig se rester af flygtningelejren, bl.a. kirkegården og lazarettet. Det vil alt sammen blive en del af oplevelsen, når man bevæger sig rundt i udstillingen, der er skabt af hollandske Tinker Imagineers.

For hvert menneske på flugt gemmer der sig en unik historie. Det er de historier, du kommer til at opleve i FLUGT. Det nye museum åbner i slutningen af juni måned 2022.

 

Nyd de fantastiske strande på Vestkysten

Ringkøbing Fjord og Vesterhavet byder i den grad op til badeferie, strandaktiviteter, og vind i håret. Hvis ferien er med mindre børn er Ringkøbing Fjord ideel, da vandet er mere roligt, varmere, og vandet er ikke særligt dybt inde ved kysten.

De brede strande i destinationen skaber de perfekte rammer for drage-leg. Tag din egen drage med eller køb en drage på en af de mange steder langs vestkysten.

Badestrandene ved for eksempel Bork Havn, Skaven og Hemmet er meget velegnet for familier med småbørn.

Seneste nyheder

Sommersjov i Bork Legeland → Åbent hver dag hele sommeren

Vi holder åbent alle dage i sommerferien og har masser af sjove aktiviteter både indendørs og udendørs.

Læs mere

Leg for alle, uanset vejr

Er varmen blevet lidt for meget? Så har vi 2500 m2 med skygge, sjove aktiviteter for hele familien, lækre is, slush ice og andre kolde drikke, hvis I skal køles lidt ned.

Læs mere