Boldbassin i legeland

Ferie i børnehøjde

5 sjove ferieoplevelser for familien med børn, hvis I holder ferie i nærheden af Bork Havn i Vestjylland.

Hvad skal man lave med børnene i Vestjylland?

Når ferien skal planlægges med familien er der måske mange forskellige ønsker til den perfekte ferie. Vi har her samlet 5 gode forslag til ferien ved Ringkøbing Fjord, så der er lidt for alle i familien.

 

  1. Strandlivet i nærheden af Bork Havn

  2. Kom helt tæt på dyrene i Vestjylland

  3. Aktiviteter på vandet ved Bork Havn

  4. Gratis oplevelser i naturens rige 

  5. Find det store legebarn frem i Vestjylland!

 

 

Strandlivet i nærheden af Bork Havn

Ringkøbing Fjord og Vesterhavet byder i den grad op til badeferie, strandaktiviteter, og vind i håret. Hvis ferien er med mindre børn er Ringkøbing Fjord ideel, da vandet er mere roligt, varmere, og vandet er ikke særligt dybt inde ved kysten.

Badestrandene ved for eksempel Bork Havn, Skaven og Hemmet er meget velegnet for familier med småbørn.

Er man til større bølger, store vidder, og mere vind i håret er badestranden ved Nymindegab Strand fantastisk. Der er bl.a. en lille iskiosk ved vandet, og ellers kan man nyde en kop kaffe, eller en lille frokost på Nymindegab Kro.

 

Kom helt tæt på dyrene i Vestjylland

Flere steder i nærheden af Bork Havn, er der rig mulighed for at komme helt tæt på dyrene. Har man mindre børn med er Dyrehaven Engholm i Nr. Nebel et rigtig godt bud på at komme rigtig tæt på dyrene.

Du kan også hoppe op på hesten, og booke en ridetur ved Stutteri Vestkysten i Henne eller ved Nymindegab Ridecenter.

Vil man gerne opleve større dyr kan man enten køre til Givskud Zoo, Jyllands Park Zoo eller Blåvand Zoo, hvor man helt sikkert kan få en masse timer til at gå i selskab med dyr fra alle kontinenter.

 

Måge i Vestjylland

Aktiviteter på vandet ved Bork Havn

Bork Havn er det perfekte surferparadis for familien. I den sydlige ende af Ringkøbing Fjord er forholdene optimale især for nybegyndere, da vandet ikke er så dybt, og blæsten næsten altid er tilstede.

Der er bl.a. mulighed for at prøve kræfter med windsurfing, kitesurfing, bølgesurfing, SUP, kajak eller du har mulighed for at slappe af i vildmarksbadet på stranden.

Læs mere på Westwind Bork Havn

De holder dog lukket i løbet af vinteren.

 

Vesterhavet

Gratis oplevelser i naturens rige 

Der er rigtig mange gode oplevelser i naturens rige ved enten Vesterhavet, fjorden eller i de mange naturområder.

Oplev Danmarks højeste Klit med dens 64 meter over havets overflade i Blåbjerg Klitplantage, hvor der er gode muligheder for små vandreture, løbeture, eller give en gas på mountainbike.

Byg strandslot ved Vesterhavet, få pulsen op i klitterne, eller gå på ravjagt i de tidlige morgentimer. Tag på fotojagt i enten Filsø, Skjern Enge eller på Tipperne, og se hvem der får ram på det største eller flotteste dyr med linsen.

Der er udsigtspunkter flere steder i naturområderne, hvor det er ideelt at medbringe både kikkert og madkurven.

 

Værntårnet på værnengene

Find det store legebarn frem i Vestjylland!

Sejl ud fra Bork Havn som Holger Danske og leg viking for en dag i Bork Vikingehavn. Hop på skinnecyklerne fra Nr. Nebel til Nymindegab, eller oplev glæden ved det magiske legoklodser i Legoland.

Legoland kræver nok ikke den store præsentation, men helt sikkert et besøg værd. Er du til højder, træer og familiehygge kan Wow Park i enten Skjern og Billund også klart anbefales.

 

Hockey i legeland

Rigtig gode ferie!